Jak nakoupit nebo prodat?

na webu Winaukce

Jak koupit nebo prodat?

Uživatelé posílají fotografie a popisky lahví, které chtějí vystavit v našem aukčním portálu. Náš tým je pečlivě zkontroluje a přidá dodatečné informace. V případě nějakých nejasností si od prodávajícího vyžádáme další fotografie/informace k ověření. Pokud láhve budou splňovat podmínky, budou co nejdříve vystaveny na našem portále. 

Vyvolávací cena je vždy 1kč. Na láhvi je nastavena minimální cena která se zobrazí uživateli s nejvyšší nabídkou v konkrétní aukci. Na Váš e-mail dorazí zpráva s minimální částkou za kterou láhev můžete zakoupit. Stačí odpověď na daný e.mail ´´Ano, mám zájem´´ nebo jakokoli formou souhlasu a poté s Vámi domluvíme vše potřebné.

Samozřejmě alfa omega je registrace, abyste mohli kupovat a dražit výjimečné láhve. V případě, že jste pouze prodávající stačí když vyplníte nabídkový formulář a dáte ''podat nabídku''. Samozřejmě jestli se zaregistrujete nic tím nezkazíte.

Po vypršení limitu konce aukce bude uživatel s nejvyšší nabídkou informován e-mailem s pokyny k platbě. Uživatel, který láhev prodal, obdrží platbu do 7 dnů od předání láhve výherci

 

Prodej

Registrace

Vyplníte své údaje a registraci dokončíte. Po dokončení a ověření registrace administrátorem se Vám zpřístupní Váš uživatelský profil a můžete zúčastnit aukcí jako prodávající i jako kupující. Registrací  vyslovujete svůj souhlas se „Všeobecnými obchodními podmínkami a pravidly provozu a užívání internetové aukce“ (dále jen VOP)

Nabídka

Ve svém nabídkovém formuláři nahrajete všechny potřebné fotografie, informace, popis láhve a minimální cenu za kterou chcete láhev prodat. Vyvolávací cena je vždy 1kč. Na láhvi je nastavena minimální cena která se zobrazí uživateli s nejvyšší nabídkou v konkrétní aukci.. Jak schválíme a obdržíme poplatek za vystavení tak se láhev zobrazí v naší aukční síni v co nejkratší době. Pokud, bude vše v pořádku automaticky láhev vystavíme. V případě nejasností budeme Vás informovat telefonem nebo e-mailem.

Platba

Po ukončení limitu aukce dostanete automatické upozornění e-mailem. Platbu od Nás obdržíte do 7 dnů od předání láhve výherci.

Doručení

Zařídíme vyzvednutí láhve u Vás doma, kurýrní služba láhev znovu zkontroluje a dobalí láhev do bezpečného obalu. Láhev poté poputuje k novému majiteli. Láhve budou samozřejmě pojištěny.

 

Nákup

Registrace

Vyplníte své údaje a registraci dokončíte. Po dokončení a ověření registrace administrátorem se Vám zpřístupní Váš uživatelský profil a můžete zúčastnit aukcí jako prodávající i jako kupující. Registrací  vyslovujete svůj souhlas se „Všeobecnými obchodními podmínkami a pravidly provozu a užívání internetové aukce“ (dále jen VOP)

Příhozy

Přihodit na láhev můžete jakoukoli částku. Vždy je, ale nastaven minimální příhoz na aukci. (Minimální příhoz se může lišit a to v souvislosti s vyvolávací cenou láhve) V případě, že jiný uživatel přihodí méně než 5 min před koncem aukce, automaticky se aukce prodlouží vždy o dalších 5 minut. Pokud Váš příhoz bude tím nejvyšším, ale nedosáhne limitní částkou pro vydražení, dostanete informativní e.mail s minimální částkou pro vydražení. Pokud budete chtít láhev zakoupit stačí odpovědět na daný e-mail formou souhlasu. Poté s Vámi domluvíme vše pro doručení láhve přímo k Vám domů.

Ukončení aukce

Každá aukce má nastavený konec a to po 7 dnech od vystavení (čas v daný den se může lišit).  Pokud jiný uživatel přihodí méně než 5 min před koncem, aukce se prodlouží o dalších 5 minut.

Výhra aukce

Pokud aukci vyhrajete tak moc gratulujeme. Dostanete automatické upozornění o výhře e-mailem s dalšími pokyny.

Platba

E-mailem dostanete veškeré pokyny k uhrazení vítězné částky.

Doručení

Jakmile úspěšně obdržíme platbu, budeme Vás kontaktovat e-mailem/telefonicky pro ověření Vaší adresy k doručení.

 

Ceny a provize nákup/prodej

Cena za vystavení aukce

Za vystavení si účtujeme jednorázový poplatek 100 kč. Pokud se však láhev nevydraží, aukci automaticky prodloužíme o 7 dní a to bez dalších poplatků (probíhá-li akce, může se cena lišit)

Provize z úspěšné vydražené aukce

Z vydražené prodejní ceny si účtujeme provizi 6,5%

Cena doručení

Zařídíme vyzvednutí láhve od prodávajícího, dobalení a následné doručení k novému majiteli. Všechny láhve obsahují pojištění při přepravě. To vše za 379 Kč.

Cena se může lišit, pokud cena láhve nebo lahví bude přesahovat částku nad 50 000 Kč nebo se bude jednat o nadstandardně velký počet lahví v jedné aukci.

Ceny za doručení na Slovensko zatím neuvádíme, protože tato služba zatím není k dispozici.

 

Časté dotazy

Jak věřit že láhev je pravá a bez poškození? - Všechny láhve pečlivě prohlížíme a v případě podezření nebo nejasností žádáme zaslání dalších fotografií a informací. Prodávajícímu odesíláme peníze po úspěšném předání láhve kupujícímu.

Postup v případě nezaplacení vítězné částky? - Pokud se stane, že výherce láhev neuhradí, po dohodě s prodávajícím nabízíme láhev druhému uživateli, který nabídl druhou nejvyšší částku.

Co když aukci nezaplatím? - Pokud neobdržíme platbu do uvedené lhůty, Váš účet zablokujeme a nebudete se moci zúčastnit dalších aukcí. Po možné vzájemné dohodě a vysvětlení můžeme účet odblokovat

Faktury k aukci? - Jedná o aukci a www.winaukce.cz není prodejce ale pouze zprostředkovatel a provozovatel aukční platformy, fakturu Vám vystavíme na cenu dopravy a na provizi s finální částky.

Druhy alkoholu, které můžu dát do aukce? - Do našeho portálu lze přidávat všechny druhy alkoholu, které jen chcete. Vyberte si sekci v, které chcete svou láhev nabízet.

Co když na láhev nikdo nepřihodí? - V případě, že na láhev v aukci nikdo nepřihodí, automaticky Vaši láhev vystavíme ještě jednou na dobu 7 dní a to bez dalších poplatků.

Automatické přihazování - Pokud se po vašem přihození objeví zpráva, že někdo nabídl vyšší částku. Tento uživatel má nastavenou vyšší maximální částku a tudíž musíte svou nabídku zvýšit, abyste mohl láhev koupit a získat.

 

V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat

 

Váš Winaukce tým.